Oostereems

Over de tocht

De route via de Oostereems

Deze tocht gaat via Oostereems onder de Kachelotplate en Memmert langs om vervolgens over de Noordzee de Westereems te varen. De Kachelotplate bevindt zich tussen de eilanden Borkum en Juist, pal ten noordwesten van het onbewoonde eilandje Memmert.

Mogelijk vormen Memmert en Kachelotplate in de toekomst één eiland, want de geul tussen beide wordt steeds ondieper en staat inmiddels niet meer als vaargeul op de kaart. Het kan echter nog vele tientallen jaren duren dat deze vereniging zal plaatsvinden. Daarbij is het ook nog mogelijk dat enkele stormen het eiland weer in zee zullen doen verdwijnen.

 

Het eiland Memmert

Memmert is een Duits waddeneiland. Memmert staat bekend als vogeleiland. Oorspronkelijk was Memmert een zandbank, maar sinds het begin van de 20e eeuw ontstond er meer duinvorming, mede door hulp van de mens. Het eiland verplaatst zich in een redelijk snel tempo naar het oosten, Het eiland ligt ongeveer één kilomterzuidwestelijk van waddeneiland Juist en 5 km oostelijk van Borkum. Het tussenliggende water heet de Oostereems. Het strand van Memmert ligt aan de westzijde. Er wonen geen mensen op het eiland en het is niet vrij toegankelijk.

 

Ideaal voor Natuurliefhebbers

De kleine zandbanken van de eilandjes in de Waddenzee zijn zeer belangrijk als nestgebied voor vele vogelsoorten en als rustplaats voor zeehonden. Deze tocht is daarom zeer geschikt voor natuurliefhebbers die willen genieten van rust en ruimte en de vele vogels en zeehonden. Belangrijk: Tijdens de tocht gaat u niet van boord, we varen de gehele tocht rond de Oostereems!

 

 

  • We varen vanaf 6 personen

  • Groepen zijn welkom!

  • Vertrek vanuit de Eemshaven

  • Goed bereikbaar met auto of OV

 

Voor €85,- p.p een unieke natuurervaring van de Wadden!

Wilt u deze tocht met ons doen?

Boek nu