Ditzum

Over de tocht

De tocht start vanaf de haven van Delfzijl/Farmsum richting de haven van het Duitse Emden om dan via de rivier de Ems door te varen naar het karakteristiek oud vissersplaatsje Ditzum.

Emden is een belangrijke zeehaven in Duitsland. Door de aanleg van enkele grote kanalen zoals het Eems-Jadekanaal en vooral het Dortmund-Eemskanaal naar het Ruhrgebied kon de nieuwe haven, die in 1847 was geopend, door grote schepen uit het achterland bereikt worden. De betekenis van de kanalen is in de loop der tijd sterk afgenomen: ze worden nu hoofdzakelijk voor de pleziervaart gebruikt. De haven van Emden wordt onder meer gebruikt voor het verschepen van auto's Ditzum, dat tot het Reiderland behoort, ligt op een 'Warft' ofwel wierde en is ongeveer in de 8e eeuw aan de Eemsmonding ontstaan. Ditzum heeft een lange geschiedenis als vissersdorp. In de haven is van oudsher een scheepswerf gevestigd, waar houten schepen worden gebouwd.
Doordat vaste oeververbindingen met de overkant van de Eems ontbreken, wordt Ditzum ook wel het 'Endje van de Welt' genoemd.
 

Kosten

€70,- per persoon

Wilt u deze tocht met ons doen?

Boek nu

Meer tochten

Dagtocht
Oostereems
Dagtocht
Ditzum
Dagtocht
Juist
Rondvaart
Eemshaven
Dagtocht
Borkum