Ditzum

Over de tocht

Vissersplaats Ditzum

Geniet samen van een heerlijk ontspannen dagje uit naar de oude vissershaven Ditzum. Ditzum, dat tot het Reiderland behoort, ligt op een 'Warft' ofwel wierde en is ongeveer in de 8e eeuw aan de Eemsmonding ontstaan. Ditzum heeft een lange geschiedenis als vissersdorp. In de haven is van oudsher een scheepswerf gevestigd, waar houten schepen worden gebouwd. Doordat vaste oeververbindingen met de overkant van de Eems ontbreken, wordt Ditzum ook wel het 'Endje van de Welt' genoemd.

Aangekomen in de haven van Ditzum kun je lekker rondstruinen en genieten van het mooie uitzicht op de kade. Ook kun je een kijkje nemen in het Buddelschiff-museum of een hapje eten in een van de restaurants.

 

Zeehaven Emden

Emden is een belangrijke zeehaven in Duitsland. Door de aanleg van enkele grote kanalen zoals het Eems-Jadekanaal en vooral het Dortmund-Eemskanaal naar het Ruhrgebied kon de nieuwe haven, die in 1847 was geopend, door grote schepen uit het achterland bereikt worden. De betekenis van de kanalen is in de loop der tijd sterk afgenomen: ze worden nu hoofdzakelijk voor de pleziervaart gebruikt. De haven van Emden wordt onder meer gebruikt voor het verschepen van auto's.

 

De tocht

De tocht start vanaf de haven van Delfzijl/Farmsum richting de haven van het Duitse Emden om dan via de rivier de Ems door te varen naar het karakteristieke oude vissersplaatsje Ditzum.

 

 

  • We varen vanaf 6 personen per boot

  • Aansluiten bij een groep is niet mogelijk

  • Ook groepen t/m 32 personen zijn welkom!

  • Vertrektijden in overleg

  • Tocht duurt 4 uur incl varen

  • Vertrek vanuit Delfzijl/Farmsum

  • Goed bereikbaar met auto of OV

 

Voor €85,- p.p een geweldige ervaring!

Wilt u deze tocht met ons doen?

Boek nu

Meer tochten

Tocht
Ditzum
Rondvaart
Eemshaven
Tocht
Borkum